Gratinerad potatispuré med gruyéreost

Anna Broms Kockarnas kamp 2018
Anna Broms Kockarnas kamp 2018

Gratinerad potatispuré med gruyéreost

2

7 ingredienser

40 m

Den här härliga potatispurén är gratinerad med gruyéreost vilket gör den extra lyxig och god.

Ingredienser

portioner4
  • 700 g mandelpotatis
  • 1,5 dl mjölk (fet)
  • 0,5 dl grädde
  • 200 g smör
  • 200 g gruyèreost
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk och sila sedan bort vattnet.
  2. Värm mjölk, grädde, smör och hälften av osten. Salta och peppra vätskan.
  3. Pressa potatisen och vispa försiktigt i mjölkblandningen. Rör potatisen till en slät puré. Häll sedan purén i en form och strö över riven gruyèreost.
  4. Gratinera purén i ugnen tills den är gyllenbrun.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

Helgtipset!

5 smarriga burgare till helgen!

Läs mer