Gratinerad örtkyckling med het röra

Foto: Tv4
Gratinerad örtkyckling med het röra
18 ingredienser
1 h 10 m
En gratinerad örtkyckling med het röra och jasminris kommer göra sig fint som festlig helgmiddag.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 1 rödlök
- 1 gul paprika
- 1 grön paprika
- 1 röd paprika
- 2 klyftor vitlök
- olivolja (till stekning)
- 1,5 tsk sambal oelek
- 0,5 l mellangrädde
- mango chutney, hot and spicy (efter smak)
- sweet chilisås (efter smak)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 75 g parmesanost, riven
- 5 kycklingfiléer
- 1-2 msk örter provencale
- salt
- peppar
- 4 port jasminris (till servering)
- 1 kruka gräslök
Gör så här
- Fräs hackad rödlök, paprika och hälften av vitlöken i olja.
- Tillsätt sambal oelek, grädde, mango chutney, sweet chili och buljongtärningar. Låt såsen koka upp och smaka sedan av. Blanda slutligen i osten.
- Gnid kycklingfiléerna med resten av vitlöken och de provencalekryddorna.
- Bryn filéerna i olja, salta och peppra.
- Lägg de brynta filéerna i en form och häll över såsen.
- Sätt in formen i ugnen på ca 225 grader i 20 minuter tills filéerna är genomstekta.
- Servera kycklingen med jasminris och toppa med två strån gräslök.