Gratinerad kronärtskocka med sambal

koket.se
Gratinerad kronärtskocka med sambal
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Gratinerad kronärtskocka med sambal

9 ingredienser

30 m

Gratinerad kronärtskocka med sambal, citron och parmesan kan bli en perfekt rätt att laga och njuta av i helgen.

Se Jonas Svensson laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • 4 kronärtskockor

Fyllning

  • 300 g smör
  • 1 citron, juice och rivet skal
  • 4 sardeller, inlagda
  • 2 dl parmesanost, riven
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 msk ströbröd
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär av stammen på kronärtskockorna och koka dem sedan i rikligt saltat vatten i ca 15–20 minuter.
  3. Fyllning
    Vispa smöret och tillsätt skal och juice från citron samt finhackade sardeller.
  4. Smaksätt sedan med övriga ingredienser.
  5. Servering
    När kronärtskockorna är färdiga så lägg upp dem på en plåt. Häll vätskan från plåten i mitten på de minsta bladen, över ”hjärtat”.
  6. Spritsa sedan i fyllningen och gratinera i ugnen i ca 5 minuter.
  7. Toppa gärna med lite olivolja innan servering.