Gratinerad kronärtskocka med sambal
Gratinerad kronärtskocka med sambal
9 ingredienser
30 m
Gratinerad kronärtskocka med sambal, citron och parmesan kan bli en perfekt rätt att laga och njuta av i helgen.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- 4 kronärtskockor
Fyllning
- 300 g smör
- 1 citron, juice och rivet skal
- 4 sardeller, inlagda
- 2 dl parmesanost, riven
- 1 msk sambal oelek
- 2 msk ströbröd
- salt
- peppar
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär av stammen på kronärtskockorna och koka dem sedan i rikligt saltat vatten i ca 15–20 minuter.
Fyllning
- Vispa smöret och tillsätt skal och juice från citron samt finhackade sardeller.
- Smaksätt sedan med övriga ingredienser.
Servering
- När kronärtskockorna är färdiga så lägg upp dem på en plåt. Häll vätskan från plåten i mitten på de minsta bladen, över ”hjärtat”.
- Spritsa sedan i fyllningen och gratinera i ugnen i ca 5 minuter.
- Toppa gärna med lite olivolja innan servering.