Gratinerad gnocchi med tomat och mozzarella
Gratinerad gnocchi med tomat och mozzarella
11 ingredienser
50 min
En middag med italienska smaker som går snabbt och lätt att laga och dessutom funkar fint att förbereda fram till att den ska in i ugnen.
Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser
- 1 förp gnocchi, färsk (à 500 g)
- 400 g passerade tomater
- 1 aubergine
- 1 gul lök
- 5 klyftor vitlök
- 0,5 tsk chiliflakes
- 2 msk olivolja
- 1 kruka färsk basilika
- 1 kruka färsk persilja
- 2 mozzarellaostar
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär auberginen i små tärningar. Stek tärningarna gyllene i oljan i en ugnssäker gryta.
- Skala och finhacka lök och vitlök. Tillsätt lök och vitlök i grytan och stek dem mjuka utan att de tar färg.
- Tillsätt chiliflakes och passerade tomater. Låt koka ihop i minst 30 minuter. Smaka av med salt.
- Koka gnocchin i ca 4 minuter. Häll av och lägg dem i tomatsåsen.
- Riv hälften av mozzarellan och blanda ner i grytan. Toppa med resten av mozzarellan bruten i bitar.
- Tillaga i ugnen tills osten har smält, 10-15 minuter.
- Ta ut och toppa med strimlad basilika och persilja.