Gratinerad fetaost med aubergine och paprika

koket.se
Gratinerad fetaost med aubergine och paprika
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Gratinerad fetaost med aubergine och paprika

13 ingredienser

30 min

Har du inte provat att äta fetaost varm ännu är det verkligen dags. Det här receptet med ugnsgratinerad fetaost, gremolatasås och rostade grönsaker är både enkelt och underbart gott.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300-400 g fetaost
  • 1 aubergine
  • 2 röda paprikor
  • 10 körsbärstomater
  • 50 g pinjenötter
  • 2 dl bulgur

Gremolatasås

  • 0,5 dl olivolja
  • 1 kruka persilja
  • 30 g färsk spenat
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 0,5 citron, skal och saft

Till servering

  • 4 skivor surdegsbröd
  • 0,5 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en långpanna med lite olivolja och lägg ned fetaosten.
  3. Skär paprika och aubergine i trevliga bitar. Halvera körsbärstomaterna.
  4. Värm olja i en panna och stek grönsakerna på hög värme i 2 minuter. Strössla grönsakerna runt fetaosten.
  5. Droppa olivolja på fetaosten och strö över pinjenötterna och baka i ugnen i ca 15 minuter.
  6. Koka bulgurn enligt anvisning på paketet.
  7. Mixa ihop ingredienserna till gremolatasåsen, spara lite persilja till servering.
  8. Vänd ned 2/3 av såsen i bulguren när den fortfarande är varm. Grilla brödet randigt i en grillpanna.
  9. Servera den gratinerade fetaosten med gremolatasås, bulgur med bröd. Strö över lite persilja och bjud med extra citron.

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din gratinerade fetaost. /Köket-redaktionen