Gratäng med torsk

22 röster
4
Gratäng med torsk
Foto: TV4

Fiskgratäng kan göras på många sätt. Här använder du hollandaisesås som kan köpas färdig.

Visa mer
4

Du behöver

  • 600-700 g torskfilé
  • 4 tomater, skållade och skalade
  • 1 liten purjolök, skivad
  • 1 förp musslor i vatten, ca 200 g
  • 1 förp hollandaisesås
  • 0,5 dl grädde
  • 2 msk pressad citron
  • 4 port potatismos
  • 1 äggula
  • riven ost
  • paprikapulver
  • salt

Gör så här

  1. Dela fisken i bitar och lägg i lättsmord ugnsform. Täck med aluminiumfolie och sätt in i ugn på 200° i 15 minuter eller tills fisken är knappt klar. Slå av spadet. 2. Täck fisken med delade tomater, purjolök och avrunna musslor.
  2. Rör ut hollandaisesåsen med grädde, smaka av med citron och bred såsen över fisken.
  3. Rör ut potatismoset med äggulan och osten. Klicka eller spritsa moset runt kanterna i formen. Pudra med paprika och gratinera i 250-275° tills rätten fått färg.
6 oktober 2009

Laddar fler recept