Granatäpplesoppa

koket.se
Granatäpplesoppa
Maryam Madaresi
Maryam Madaresi

Granatäpplesoppa

20 ingredienser

1 h

"Granatäpplesoppan är helt vegansk, men om du vill kan du koka baljväxterna i köttbujong. l min familj älskar vi att ha mycket friterad lök både i och på soppan. Så gör en extra sats om du också gillar karamelliserad lök i maten." /Maryam Madaresi

Se Maryam Madaresi laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 dl torkade borlottibönor
  • 1 dl torkade kikärtor
  • 2 dl torkade gröna linser
  • 1 dl ris
  • 2 rödbetor
  • 100 g spenat
  • 1 dl persilja, grovhackad
  • 1 dl färsk koriander, grovhackad
  • 1 dl purjolök, grovhackad
  • 5 dl granatäpplejuice
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 msk torkad mynta
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 3 msk granatäpplesirap
  • salt
  • peppar
  • rapsolja (till stekning)

Servering

  • lök, karamelliserad
  • granatäpplekärnor

Gör så här

  1. Blötlägg gärna bönorna och kikärtorna i förväg om du har tid.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och koka bönorna, kikärtorna, linserna och riset tills de är riktigt mjuka. Riset ska bli helt sönderkokt för att kunna ge soppan en tjock konsistens.
  3. Skala rödbetorna och skär dem i stora tärningar samt grovhacka spenaten.
  4. Blanda ner betor, spenat, persilja, koriander och purjolök i soppan. Låt det hela koka i nảgon minut.
  5. Häll i granatäpplejuice och låt soppan sjuda tills den har fått en tjock konsistens.
  6. Skala och skiva lök och vitlök.
  7. Stek lökskivorna i rikligt med olja tills de är mjuka och gyllene. Strö över mynta och gurkmeja och fräs i ett par sekunder.
  8. Häll ner löken tillsammans med granatäpplesirap i soppan och koka i 30 minuter.

Servering

  1. Servera soppan i skålar och toppa med karamelliserad lök samt granatäpplekärnor.