Granatäppelsallad med ugnsgrillad eller kokt kyckling

2 röster
4
Granatäppelsallad med ugnsgrillad eller kokt kyckling
Foto: Markiz Tainton

Krämig sallad med broccoli, granatäpple, russin, nötter och en smakrik tahinidressing. Serveras med kokt eller ugnsgrillad kyckling.

Tips! Det går även bra att servera med grillad haloumi om man vill ha ett vegetariskt alternativ. Granatäpplet går bra att byta mot bär efter säsong.

Visa mer
4

Du behöver

Kyckling

  • 4 majskycklingfiléer
  • 3 msk olivolja
  • 1 apelsin, saften
  • 4 msk finhackat apelsinskal
  • flingsalt och nymalen peppar

Sallad

  • 2 färska broccolihuvuden
  • 1 rödlök, finhackad
  • 2 granatäpplen
  • 3 dl gula russin
  • 2 dl nötblandning, rostad

Dressing

  • 2 msk tahini
  • 2-3 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk granatäppelsirap
  • 3 tsk sumak
  • 1 tsk mald ingefära
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Ugnsgrillad kyckling
    Sätt ugnen på 200 grader. Gnid in kycklingen med olja, salt, peppar generöst strö över apelsinskalet. Gnugga lätt så att allt fastnar ordentligt. Bryn kycklingen i olja i en het stekpanna. Lägg dem i en ugnssäkerform. Stek mitt i ugnen i ca 15 minuter eller till innetemperaturen är 70 grader.
  2. Kokt kyckling
    Koka upp vatten, apelsinskal och saft i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna och koka under lock ca 10 min till en innertemperatur på 70 grader. Lyft upp och låt kallna.
  3. Sallad
    Lossa broccolibuketterna från stjälken och skär i mellanstora bitar. Dela sedan stjälken på längden och skiva den tunn. Lägg gärna den finhackade rödlöken i kallt vatten för att få bort den eventuellt starka smaken. Blanda löken och broccolin i en skål tillsammans med russin, granatäppelkärnorna och nötterna.
  4. Dressing
    Blanda tahini tillsammans med turkisk yoghurt, granatäppelsirap, sumak och ingefära så du får en jämnt och fin dressing. Blanda sedan dressingen med salladen och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera salladen tillsammans med kycklingen,
10 juni 2018

Laddar fler recept