Gräddstuvad pytt i panna

NYHET
Gräddstuvad pytt i panna
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Gräddstuvad pytt i panna

17 ingredienser

Ta vardagsklassikern pytt i panna till nya höjder med en svamp- och gräddstuvad variant. Mustigt, krämigt och precis så gott som det låter.

Ingredienser

portioner

Stuvning

  • 400 g champinjoner, delade
  • 1 bananschalottenlök, finhackad
  • 0,5 klyfta vitlök, finhackad
  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl mjölk

Kött och grönsaker

  • 300 g kött, t ex ryggbiff, stekt
  • 300 g korv, t ex bratwurst eller annan tjock korv
  • 800 kg fast potatis
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 40 g smör

Till servering

  • 4 ägg, stekta
  • 0,5 knippe färsk persilja, grovhackad
  • inlagda rödbetor
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs champinjoner ordentligt i olja i en kastrull tills all vätska är borta. Lägg i lök, vitlök och smör när champinjonerna är torra. Låt bryna en stund i det goda smöret.
  2. Häll i mjöl och vänd runt ordentligt. Häll i grädde och mjölk, lite i taget, rör om väl. Koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar, ställ åt sidan till pytten.
  3. Skär kött och potatis i små tärningar.
  4. Fräs löken i lite av smöret i en stor stekpanna ett par minuter.
  5. Tillsätt potatis och kött.
  6. Koka upp svampstuvningen slå den över pytten, låt koka in något. Smaka av.
  7. Stek äggen och servera ovanpå pytten direkt ur pannan med persilja över. Bjud med inlagda rödbetor.