Gräddstuvad grönkål med parmesanost

NYHET
Gräddstuvad grönkål ny
Foto: Angelica Söderberg
Catarina König KM2023
Catarina König KM2023

Gräddstuvad grönkål med parmesanost

7 ingredienser

40 min

Catarina König bjuder på sin allra godaste gräddstuvad grönkål toppad med parmesan - ett måste familjen Königs julbord!

Stolt sponsor IKEA

Ikea tipsar - allt för jul och advent
Sponsrat
Ikea jul promoruta

Ikea tipsar - allt för jul och advent

Duka upp till en härlig julmiddag eller ett mysigt adventsmingel. Hos Ikea hittar du alla tillbehör!

Läs mer

Se Catarina König laga receptet

logo

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 600 g grönkål, bladen utan stjälk
  • vatten
  • salt
  • 50-75 g smör
  • 3-4 dl grädde
  • nymalen svartpeppar

Servering

  • parmesanost, riven

Gör så här

  1. Repa grönkålsbladen. Det vill säga dra bort grönkålsbladen från stjälken.
  2. Koka upp saltat vatten och förväll grönkålsbladen ca 7-8 minuter tills de är mjuka.
  3. Häll av vattnet och låt bladen svalna.
  4. Krama sedan ur all vätskan ur grönkålen genom att forma stora bollar av kål med händerna.
  5. Lägg bollarna på en skärbräda och hacka grönkålen fint.
  6. Hetta upp smör i en stekpanna, lägg i all grönkål och låt fräsa samman med smöret.
  7. Häll sedan successivt på grädden så att den långsamt får koka in i grönkålen. Häll i ca 1 dl grädde åt gången och låt det koka samman till en krämig grönkål.
  8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servering

  1. Servera grönkålen toppad med parmesanost.

Tips! Önskar du twista till din gräddstuvade grönkål så riv över parmesanost och citronzest vid servering!