Gräddkokt grönkål
Gräddkokt grönkål
9 ingredienser
20 m
Vad sägs om härligt gräddkokt grönkål som tillbehör till maten? Eller servera den som en del av julbuffén!
Ingredienser
- 1 knippe grönkål
- 2 msk rapsolja
- 0,5 citron
- 1 gul lök
- 1 msk smör
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk grovkornig senap
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Plocka eller repa grönkålen.
- Marinera grönkålen i rapsolja och citron. Massera bladen lite så de börjar ”svettas”.
- Finhacka löken och fräs den i smör så den får lite färg. Rör ner crème fraîche, senap, salt och vitpeppar.
- Vänd ner grönkålen och värm den så allt blir varmt utan att det kokar för mycket, servera den lite crispy.
- Serveras gärna på lite vörtbröd.