Gräddig tagliatelle med lax

19 röster
30 m
4

Pasta med gräddig sås på lax, fänkål och citron, toppad med vattenkrasse, rädisa och parmesanost.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 fänkålsstånd
  • 10 cm purjolök
  • 1 klyfta vitlök
  • smör att steka i
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 citron, zest och saft
  • salt och peppar
  • 400 g laxfilé
  • 1 rejäl bunt vattenkrasse, eller ruccola
  • 400 g tagliatelle eller annan pasta
  • 8 rädisor, tunt skivade
  • 1 dl parmesan, hyvlad

Gör så här

  1. Skär fänkålen i tunna skivor. Skiva purjolök och finhacka vitlök. Fräs i en klick smör tills det blir mjukt, utan att det tar färg. Häll på grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Smaka av med citronzest, citronsaft, salt och peppar.
  2. Tärna laxen, lägg i såsen och låt få ett uppkok. Dra av från plattan och lägg i vattenkrassen. Spara lite till garnering.
  3. Koka pastan al dente. Vänd försiktigt ner i såsen och vänd runt så all pasta täcks av såsen. Lägg upp pastan på tallrikar, toppa med vattenkrasseblad, skivad rädisa och parmesanost.
21 maj 2016
Box på köpet

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept