Gräddig pannacotta med hallon
Gräddig pannacotta med hallon
7 ingredienser
20 m + 2 h
En gräddig pannacotta med färska bär finns det få som säger nej till.
Ingredienser
Pannacotta
- 3 gelatinblad
- 1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker)
- 5 dl vispgrädde
- 0,5 dl strösocker
- 2 dl hallon
Garnering
- blandade bär (eller frukt)
- färsk citronmeliss
Gör så här
- Lägg gelatinbladen i blöt.
- Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
- Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
- Sila bort vaniljstången.
- Fördela hallonen i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär och gröna blad före servering.