Gräddig laxpasta med svartkål och citron

POPULÄRT
koket.se
Gräddig laxpasta med svartkål och citron
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Gräddig laxpasta med svartkål och citron

10 ingredienser

En lättlagad och god pasta med få ingredienser - perfekt rätt att sno ihop när tiden är knapp. Buon appetito!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g pasta (farfalle eller annan kort pasta)
  • 20 cm purjolök, skivad
  • 10-12 blad svartkål, i 3 cm stora bitar
  • 200 g kallrökt lax, skuren i munsstora bitar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad grönsaksfond
  • 1 citron, finrivet skal
  • smör, till stekning
  • salt
  • svartpeppar, generöst med nymalen

Gör så här

  1. Koka pastan al dente i saltat vatten. Spara 3 dl av pastavattnet och häll av resten.
  2. Fräs purjon i smöret i en stor stekpanna tills den är mjuk utan att ta färg. Lägg i svartkål och låt steka i 1 minut.
  3. Häll på grädde och fond, låt koka upp. Smaka av med peppar.
  4. Häll avrunnen pasta, 2 dl pastavatten samt lax i pannan med såsen. Låt såsen puttra in i pastan under omrörning i 2 minuter. Späd ev med mera pastavatten om det blir torrt.
  5. Riv över lite citronzest och smaka av med ev mer peppar och salt. Servera genast!