4 port ris, kokt (eller ugnsrostad potatis med rosmarin)
Gör så här
Skala och skär vitlök och schalottenlök i tunna skivor.
Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda den med vetemjöl i en skål. Skaka av kycklingen från överblivet mjöl.
Stek kycklingen gyllenbrun i 3-4 msk olivolja i en gryta. Salta och peppra. Lägg i löken och vitlöken. Stek ihop under någon minut.
Tillsätt vittvin och koka ihop. Häll sedan i grädden och låt koka ca 5-10 minuter på medelvärme.
Skär parmaskinka i mindre bitar. Stek skinkan krispig i 1 msk olivolja i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Hacka örterna.
Stäng av värmen på kycklinggrytan när den börjar bli krämig. Smaka av med salt och peppar och blanda i de hackade örterna. Späd eventuellt med vatten om grytan känns för tjock.
Servera grytan med den krispiga parmaskinkan på toppen. Bjud med ris eller ugnsrostad potatis smaksatt med rosmarin.