Gräddig kycklinggryta med äppelcider

Gräddig kycklinggryta med äppelcider
Foto: köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gräddig kycklinggryta med äppelcider

42

4 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Hemligheten till höstens godaste kycklinggryta är en skvätt äppelcider! Det här receptet togs fram till en av produkterna i Kökets box.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2-3 stjälk stjälkselleri
  • olja, till stekning
  • 5 dl äppelcider
  • 2 hönsbuljongtärning
  • 2 dl grädde
  • ca 1 msk soja

Servering

  • klyftpotatis
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 stjälk stjälkselleri, skivad

Gör så här

  1. Strimla kycklingen, hacka löken och skiva sellerin. Bryn först kycklingen snabbt i en stor kastrull med lite olja.
  2. Tillsätt sedan lök och selleri och låt steka med en stund. Slå över äppelcider, tillsätt buljongtärningar och låt sjuda tills kycklingen är genomkokt. Skumma av grytan.
  3. Sänk värmen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med soja.
  4. Toppa grytan med ett tärnat äpple och selleri. Servera med klyftpotatis.