Gräddig kycklinggryta med äppelcider

24 röster
30 m
4
Gräddig kycklinggryta med äppelcider
Foto: köket.se

Hemligheten till höstens godaste kycklinggryta är en skvätt äppelcider! Det här receptet togs fram till en av produkterna i Kökets box.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklinglårfilé
  • 1 gul lök
  • 2-3 stjälkar selleri
  • olja, till stekning
  • 5 dl äppelcider
  • 2 tärningar hönsbuljong
  • 2 dl grädde
  • ca 1 msk soja

Servering

  • klyftpotatis
  • 1 äpple, tärnat
  • 1 stjälk selleri, skivad

Gör så här

  1. Strimla kycklingen, hacka löken och skiva sellerin. Bryn först kycklingen snabbt i en stor kastrull med lite olja.
  2. Tillsätt sedan lök och selleri och låt steka med en stund. Slå över äppelcider, tillsätt buljongtärningar och låt sjuda tills kycklingen är genomkokt. Skumma av grytan.
  3. Sänk värmen och tillsätt grädde. Låt koka upp och smaka av med soja.
  4. Toppa grytan med ett tärnat äpple och selleri. Servera med klyftpotatis.
24 oktober 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept