Gräddfilspannacotta med salt kola

Foto: Tv4
Gräddfilspannacotta med salt kola
10 ingredienser
45 m + tid i kyl
Gräddfilspannacotta med salt kola, frostade hallon och kanderade hasselnötter är en riktig toppadessert!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Pannacotta
- 2 gelatinblad
- 3 dl vispgrädde
- ca 1 dl dulce de leche (dulce de leche)
- 1 krm havssalt
- 1 dl gräddfil
Kanderade hasselnötter
- 100 g hasselnötter
- 1 dl strösocker
- 3 msk vatten
Servering
- 250 g färska hallon
- 1 tsk florsocker, siktat
Gör så här
Pannacotta
- Låt gelatinbladen ligga i en skål med kallt vatten i ca 5 minuter.
- Koka under tiden upp grädden i en kastrull tillsammans med den karamelliserade mjölken och lite salt. Ta av från plattan och lägg i de blötlagda gelatinbladen. Rör ihop till en jämn smet och låt svalna ca 30 minuter.
- Blanda sedan ner gräddfil och sila eventuellt blandningen.
- Fördela pannacottan i fyra glas och ställ kallt i några timmar. Kan förberedas en dag i förväg.
Kanderade hasselnötter
- Rosta hasselnötterna försiktigt i en torr stekpanna på medelvärme tills skalen börjar spricka och nötterna fått lite färg.
- Lägg nötterna på en torr och ren kökshandduk och gnugga bort lite av skalet.
- Smält sockret på medelvärme tills det fått gyllenbrun färg, var försiktig så att det inte bränns. Häll därefter på vattnet och låt det bubbla en stund.
- Lägg i de rostade nötterna när vattnet kokat bort nästan helt. Rör runt nötterna i det smälta sockret och häll ut dem på smörpapper och låt svalna. Hacka sedan nötterna lätt.
Servering
- Tag ut de kalla glasen med pannacotta strax före servering. Toppa med färska hallon och grovhackade kanderade hasselnötter. Sikta över lite florsocker, klart!