Gräddfilspannacotta med kryddig äppelkompott

10 röster
30 m + 2 h i kyl
4

Med gräddfil istället för grädde slipper man den allra värsta matkoman utan att behöva tumma på krämigheten. Äppelkompotten med kanel och kardemumma gör en glad, så det så! /Therese

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
30 m + 2 h i kyl
4

Du behöver

Pannacotta

  • 1,5 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,75 dl socker
  • 4 dl gräddfil

Äppelkompott

  • 5 äpplen
  • 1 –2 msk vatten
  • 1 liten kanelstång
  • 0,5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Pannacotta
    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skrapa ur vaniljstången i en kastrull. Koka upp vaniljfrön, den urskrapade vaniljstången, grädde och socker. Ta av från plattan.
  2. Krama ur gelatinbladen och rör ner i gräddkoket. Avsluta med att blanda ner gräddfilen. Sila av pannacottan och fyll glas, formar eller vad du önskar servera i. Ställ i kylen i minst två timmar.
  3. Äppelkompott
    Kärna ur, skala och skär äpplena i fina små kuber. Lägg äppelbitarna i en kastrull tillsammans med vatten, kanelstången, vaniljsockret och de mortlade kardemummakärnorna. Låt koka ihop under ett par minuter till dess att äpplena mjuknat. Ta av från plattan och låt svalna med kanelstången kvar i. Plocka därefter ut kanelstången och lägg ett par matskedar äppelkompott på varje portion gräddfilspannacotta innan servering.
20 augusti 2018

Laddar fler recept