• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås

Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås
Foto: TV4

Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås

7 steg att laga

18 ingredienser

1h

Rätten serveras med aubergineröra och avokadosallad

Vintips
Bouchard Aîne & Fils Pinot Noir, art nr 82531

Görel bjöd även på

Pilgrimsmussla med serranoskinka


Spansk ostkaka



Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.



Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Aubergineröra

  • 2 aubergines
  • 2 röda paprikor
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)
  • vitlök (efter smak)

Avokadosallad

  • körsbärstomater
  • 2 avokador
  • romansallad, ett huvud
  • 0,5 gurka
  • en näve Ruccola
  • olivolja
  • salt

Oxfilé

  • 800 g oxfilé, tunt skuren
  • 2 dl olivolja
  • 4 klyfta vitlök
  • 1 kruka färsk persilja
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Aubergineröra
    Värm ugnen till 225 grader.
  2. Lägg den snittade auberginen och den grovt skurna paprikan i en oljad, djup ugnsplåt högst upp i ugnen tills auberginen är mjuk.
  3. Mixa ihop med vitlöken.
  4. Salta och peppra.
  5. Avokadosallad
    Hacka ingredienserna i önskad storlek och blanda.
  6. Oxfilé
    Marinera oxfilén i olivolja, skivad vitlök och persilja i minst 2 timmar.
  7. Stek tills filéerna har fått färg och servera med tillbehören.