Spansk ostkaka

Spansk ostkaka
Foto: TV4

Spansk ostkaka

Av: Görel Crona

Från: Klockan nio hos stjärnorna

12 ingredienser

30 min

En krämig och god ostkaka bakad på spanskt vis. Serveras med en portvinssås.

**Vintips
**Santa Carolina Semillion art nr 6666 Santa Carolina Semillion art nr 6666

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.**

Görel bjöd även på
**

Pilgrimsmussla med serranoskinka

[Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås

](/gorel_crona/varmratter/kott/tunn_oxfile_i_vitlok_och_persiljesas/)

Ingredienser

portioner

Ostkakan

  • 500 g cottage cheese, avrunnen
  • 125 g smör, smält avsvalnat
  • 3 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 3 msk citron, pressad
  • 1 tsk citron, skalet, rivet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl skorpsmulor
  • 1 msk malen kanel

Såsen

  • 5 dl bärblandning, frusen eller färsk
  • 2 msk björnbärssylt
  • 1 dl portvin

Gör så här

Ostkaka

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och ställ i ugnen i cirka 30-45 minuter tills den ej är rinnig.
  3. Servera med portvinssåsen.

Sås

  1. Blanda alla ingredienser och koka ihop en stund tills önskad konsistens är uppnådd.