Spansk ostkaka

4 röster
30 min
4

En krämig och god ostkaka bakad på spanskt vis. Serveras med en portvinssås.

Vintips
Santa Carolina Semillion art nr 6666 Santa Carolina Semillion art nr 6666

Kolla in alla recept på

Klockan åtta hos stjärnorna.


Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Görel bjöd även på

Pilgrimsmussla med serranoskinka


Tunn oxfilé i vitlök och persiljesås



Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Ostkakan

  • 500 g keso, avrunnen
  • 125 g smör, smält avsvalnat
  • 3 dl socker
  • 4 st ägg
  • 3 msk citron, pressad
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl skorpsmulor
  • 1 msk malen kanel

Såsen

  • 5 dl bärblandning, frusen eller färsk
  • 2 msk björnbärssylt
  • 1 dl portvin

Gör så här

  1. Ostkaka
    Värm ugnen till 175 grader.
  2. Blanda ihop alla ingredienser och ställ i ugnen i cirka 30-45 minuter tills den ej är rinnig.
  3. Servera med portvinssåsen.
  4. Sås
    Blanda alla ingredienser och koka ihop en stund tills önskad konsistens är uppnådd.
16 maj 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept