Sparris Bismarck med parmaflarn

Foto: TV4
Sparris Bismarck med parmaflarn
8 ingredienser
Sparris Bismarck med parmaflarn och rostade pinjenötter.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Se fler recept från
Ingredienser
- 24 stjälkar sparris
- 4 ägg
- 4 skivor parmaskinka
- 6 msk smör
- parmesanost
- pinjenötter
- 1 msk salt
- 1 tsk strösocker
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader.
- Koka upp 1 liter vatten med socker och salt, skär av nedre delen av sparrisen om den är hård och träig.
- Koka sparrisen i vattnet i 5-10 minuter beroende på tjocklek (den skall ha ett tydligt tuggmotstånd).
- Stek äggen i lite smör i en stekpanna under tiden, låt gulan vara lite "rinnig".
- Lägg parmaskinkan på bakplåtspapper, på galler eller plåt, mitt i ugnen och rosta i ungefär åtta minuter.
- Smält smöret i en liten kastrull.
- Rosta pinjenötterna snabbt i en het, torr panna.
- Servera sparrisen med stekt ägg, häll lite smält smör över anrättningen, lägg parmaskinkan på toppen, riv slutligen över parmesanost och svartpeppar från kvarn.