Gör köttbullar som en mästerkock

Foto: Köket.se
Gör köttbullar som en mästerkock
9 ingredienser
45 min
För att få köttbullarna sådär riktigt saftiga och goda finns det ett superknep - ha krossad is i smeten. Isen gör att proteinerna binder vätska och köttbullarnas blir saftiga.
Ingredienser
- 500 g blandfärs
- 0,75 dl ströbröd
- 1 dl standardmjölk
- 1,5 tsk salt
- 0,5 dl is, krossad
- 0,5 gul lök, finhackad
- 1 ägg
- vitpeppar
- smör, till stekning
Gör så här
- Ställ gärna in bunke och sleven du ska bland färsen med i frysen före tillagning - det blir bäst om alla redskap är riktigt kalla.
- Lägg ströbröd och mjölk i en annan bunke och låt svälla..
- Hacka löken riktigt fint.
- Krossa isen i en matberedare. Lägg isen i den kalla bunken från frysen och blanda med färs och salt. Blanda tills färsen har gått ihop ordentligt.
- Tillsätt lök, ägg, ströbrödsblandning och lite nymalen vitpeppar och fortsätt blanda tills färsen gått ihop igen. Gör ett stekprov och smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
- Forma fina köttbullar och stek i ordentligt med smör tills de är genomstekta. Servera och njut!