Mjölk med kakor i form av en gyllene varm dryck smaksatt med kryddor som gurkmeja, kanel, kardemumma och svartpeppar serverade med glutenfria och otroligt lättbakade mandelkakor. Lika gott till fikat som till mellis.
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
Riv mandelmassan fint i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser till kakorna i bunken. Vispa ihop med elvisp tills du får en krämig smet.
Spritsa eller klicka ut smeten på plåten med generöst mellanrum mellan dem.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. De ska fortfarande vara lite mjuka när de kommer ut ur ugnen och sedan låter du dem svalna på eftervärme på plåten så får de en härligt segmjuk konsistens.
Golden latte
Blanda hälften av mjölkdrycken och kryddblandningen i en kastrull. Värm försiktigt under omrörning tills kryddorna löst upp sig i mjölken. Häll upp glas eller kopp. Söta med honung eller agave.
Värm och skumma resten av mjölkdrycken i en mjölkskummare eller med stavmixer.
Toppa med skummad mjölk, pudra över kanel och servera med kakorna.