Godaste laxmackan med picklad purjolök

Foto: Pågen
Godaste laxmackan med picklad purjolök
12 ingredienser
20 min + tid i kyl
Magiskt god laxmacka med örter, kapris och picklad purjolök. Ät som lyxig brunch, lättare lunch eller snabb middagsmacka.
Ingredienser
- 8 skivor Pågen Roast´n Toast
- smör, till stekning
- 400 g varmrökt lax
- 0,5 kruka färsk citronmeliss
- 1 kvist färsk dill
- 2 msk extra virgin olivolja
- 4 tsk kapris
- färsk gräslök
Picklad purjolök
- 1 purjolök, det vita
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
Gör så här
- Finfördela laxen i en skål med en gaffel. Finhacka citronmeliss och dill och rör ner i laxen tillsammans med olivoljan. Smaka av med salt.
- Smöra brödskivorna och stek dem hastigt i en stekpanna. Lägg picklad purjolök och laxröra på hälften av brödskivorna. Toppa med kapris, gräslök och citronmelissblad. Salta och peppra efter smak och avsluta med en brödskiva på toppen.
Picklad purjolök
- Koka upp en lag av ättika, socker och vatten.
- Skär purjolöken i 0,5 cm tjocka skivor och tryck ut lökringarna.
- Koka upp en halv liter vatten med 1 dl salt och blanchera lökringarna.
- Skölj löken kallt och lägg i en skål. Häll över ättikslagen, täck med lock. Låt dra i kylskåp, gärna ett dygn för bästa resultat.
Laxröran håller ca en vecka i kylskåp, i en tätslutande burk.
TIPS!