Matmuffins

Matmuffins
Foto: Stefan Malm/TV4
Tea Stjärne
Tea Stjärne

Matmuffins

12 ingredienser

1 min

Muffinshysteri, matiga och smaskiga muffins till middag och efterrätt.

Här hittar du receptet på Smaskiga muffins.

Ingredienser

portioner stycken
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 0,5 dl olja
  • 1,5 dl yoghurt (eller filmjölk)

Fyllning

  • 100 g fetaost
  • 0,5 dl soltorkade tomater, hackad
  • basilika
  • 1 dl ost, riven
  • 50 g skinka, strimlad

Gör så här

  1. Matmuffins: Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Ställ ut muffinsformar på en plåt (gärna en muffinsplåt med hål, det förhindrar smeten att rinna ut). Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
  3. Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
  4. Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.
  5. Tryck i fyllning i varje muffins. Variant 1: Strimlad skinka och riven ost. Variant 2: Fetaost, soltorkad tomat och basilika.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  7. Om du vill, dekorera med soltorkad tomat och basilika.