Gochujangmarinerade lammracks med mangold
Gochujangmarinerade lammracks med mangold
18 ingredienser
1 h
Förgyll helgen med marinerade lammracks, mangold och savoykåls ”okonomiyaki” samt sesamdressing.
Se Jonas Svensson laga receptet

Ingredienser
- ca 12 lammracks
- 6 ägg
- 2 msk mirin
- 2 msk soja
- ca 5 dl savoykål, strimlad
- ca 3 dl mangold, strimlad
- 3 dl nudlar, koka (valfri sort)
- 50 g smör
- 2 msk vita sesamfrön
- 2 msk yoghurt
- 2 tsk citronsaft
- 4 msk gochujang
- 2 msk misopasta
- 1 msk honung
- 2 msk gräslök
- 2 tsk sesamfrön
- salt
- peppar
Gör så här
- Värm ugnen till 110 grader.
- Börja med att krydda lammet med salt och peppar. Stek eller grilla dem sedan ordentligt runt om.
- Kör in lammracksen i ugnen, använd en termometer och kör till 58 grader. Låt sedan vila på bänken innan servering.
- Blanda ägg, mirin och soja.
- Stek kål, mangold och nudlar med smör i en stekpanna. Häll på äggstanningen och kör in i ugnen på samma grader som lammet. Låt stå tills ägget stelnat.
- Mixa vita sesamfrö med yoghurt och citron.
- Blanda gochujang med miso och honung.
- Stycka lammracksen och marinera i gochujangblandningen. Stek eller grilla snabbt igen innan servering och toppa med gräslök och sesamfrö.
- Servera med okonomiyaki och den svala sesamdressingen.