Gochujangmarinerade lammracks med mangold

koket.se
Gochujangmarinerade lammracks med mangold
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Gochujangmarinerade lammracks med mangold

18 ingredienser

1 h

Förgyll helgen med marinerade lammracks, mangold och savoykåls ”okonomiyaki” samt sesamdressing.

Ingredienser

portioner
  • ca 12 lammracks
  • 6 ägg
  • 2 msk mirin
  • 2 msk soja
  • ca 5 dl savoykål, strimlad
  • ca 3 dl mangold, strimlad
  • 3 dl nudlar, koka (valfri sort)
  • 50 g smör
  • 2 msk vita sesamfrön
  • 2 msk yoghurt
  • 2 tsk citronsaft
  • 4 msk gochujang
  • 2 msk misopasta
  • 1 msk honung
  • 2 msk gräslök
  • 2 tsk sesamfrön
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 110 grader.
  2. Börja med att krydda lammet med salt och peppar. Stek eller grilla dem sedan ordentligt runt om.
  3. Kör in lammracksen i ugnen, använd en termometer och kör till 58 grader. Låt sedan vila på bänken innan servering.
  4. Blanda ägg, mirin och soja.
  5. Stek kål, mangold och nudlar med smör i en stekpanna. Häll på äggstanningen och kör in i ugnen på samma grader som lammet. Låt stå tills ägget stelnat.
  6. Mixa vita sesamfrö med yoghurt och citron.
  7. Blanda gochujang med miso och honung.
  8. Stycka lammracksen och marinera i gochujangblandningen. Stek eller grilla snabbt igen innan servering och toppa med gräslök och sesamfrö.
  9. Servera med okonomiyaki och den svala sesamdressingen.