Gnocchiplåt med rostade grönsaker och burrata

NYHET
gnocchiplåt med rostade grönsaker och burrata
Foto: Campher
Julia tuvesson
Julia tuvesson

Gnocchiplåt med rostade grönsaker och burrata

15 ingredienser

30 min

"Färdig gnocchi är något som jag alltid brukar ha i kylskåpet. Finns det gnocchi vet jag att det finns middag. Jag brukar säga att ”lat är smart” och ett exempel på detta mantra är denna gnocchiplåt. Allt du gör är att slänga ner blandade grönsaker efter säsong på en plåt tillsammans med gnocchin (du behöver inte ens förkoka den!) – sedan har du middag på 30 minuter. Allt-i-ett-mat på enklaste vis." /Julia

Ingredienser

portioner

Bas

  • 1-2 förp gnocchi, färsk [à 500 g]
  • 150 g körsbärstomater
  • 1 zucchini, i mindre bitar
  • 2 spetspaprikor, i mindre bitar (små)
  • 1 rödlök, i tunna skivor (liten)
  • 1 msk örter provencale
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Topping och tillbehör

  • 1-2 burrata [à 100 g]
  • 1 färsk basilika
  • 1 förp rucolasallad [à 65 g]
  • 1 citron (saften)
  • 2 dl parmesanost, riven
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Lägg ut gnocchi (direkt från förpackningen, ej förkokad), grönsaker och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 2 msk olivolja, strö över franska örter, flingsalt och svartpeppar. Rör runt och rosta i ugnen i cirka 30 minuter, tills gnocchin är gyllene och grönsakerna mjuknat. Vänd runt en eller två gånger under tiden.
  3. Toppa plåten med burrata och färsk basilika. Blanda rucola med citronsaft, lite salt och riven parmesan. Servera rucolasalladen vid sidan av eller blanda ihop med det rostade på plåten. Smaka av med extra salt och peppar precis innan servering.