Gnocchi vedure

0 röster
4
Gnocchi vedure
Foto: TV4
4
4 portioner

Du behöver

  • 250 g potatisgnocchi
  • 250 g broccoli
  • 100 g sockerärter
  • 250 g blomkål
  • 2 stjälkar selleri
  • 60 g parmesanost, riven
  • 50 g smör
  • gourmetsalt och peppar

Gör så här

  1. Koka gnocchin i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet. Bryt blomkål och broccoli i buketter. Ansa sockerärterna och skär sellerin i mindre bitar.
  2. Koka broccolin och blomkålsbuketterna i saltat vatten i ca 5 minuter. Lägg i sockerärter och selleri när det återstår 2 minuter av koktiden. Häll av grönsakerna i ett durkslag och lägg i smöret, låt det smälta ner. Lägg upp det på ett fat tillsammans med gnocchin.
  3. Vrid några varv med svartpepparkvarnen och smula över gourmetsalt. Strö rikligt med parmesanost över.
26 januari 2009

Fler goda recept