Gnocchi med ugnsbakad blomkål och spenat

koket.se
Gnocchi med ugnsbakad blomkål och spenat
Foto: TV4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Gnocchi med ugnsbakad blomkål och spenat

11 ingredienser

30 m

Superenkel vegorätt med rostade grönsaker i ugn dressade i en persiljevinägrett serverade med snabbkokta och frästa gnocchis.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g färsk gnocchi
  • 1 blomkål
  • 1 aubergine
  • 100 g pumpakärnor
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron, skal och saft
  • 65 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär bort blasten (släng inte den) och skär blomkålen i buketter. Skär auberginen i mindre bitar.
  3. Lägg blomkålsbuketter, blomkålsblast och aubergine i en ugnssäker form. Häll på 0,5 dl olivolja och blanda runt. Krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter.
  4. Stek pumpafröna i 2 msk olivolja.
  5. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av gnocchin.
  6. Lägg gnocchin i stekpannan med pumpakärnorna. Stek tills allt får lite färg.
  7. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan.
  8. Blanda vitlök, persilja, citronskal och citronsaft med 3 msk olivolja.
  9. Ringla persiljedressingen över grönsakerna när de kommer ut ur ugnen. Blanda runt och vänd ner i stekpannan med gnocchin. Toppa med spenaten.