Gnocchi med ugnsbakad blomkål och spenat

70 röster
30 m
4
Gnocchi med ugnsbakad blomkål och spenat
Foto: TV4

Superenkel vegorätt med rostade grönsaker i ugn dressade i en persiljevinägrett serverade med snabbkokta och frästa gnocchis. 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g färsk gnocchi
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 aubergine
  • 100 g pumpafrön
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 citron, skal och saft
  • 65 g färsk spenat
  • salt
  • peppar
  • olivolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Skär bort blasten (släng inte den) och skär blomkålen i buketter. Skär auberginen i mindre bitar.
  3. Lägg blomkålsbuketter, blomkålsblast och aubergine i en ugnssäker form. Häll på 0,5 dl olivolja och blanda runt. Krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen ca 20 minuter.
  4. Stek pumpafröna i 2 msk olivolja.
  5. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Häll av gnocchin.
  6. Lägg gnocchin i stekpannan med pumpakärnorna. Stek tills allt får lite färg.
  7. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan.
  8. Blanda vitlök, persilja, citronskal och citronsaft med 3 msk olivolja.
  9. Ringla persiljedressingen över grönsakerna när de kommer ut ur ugnen. Blanda runt och vänd ner i stekpannan med gnocchin. Toppa med spenaten.
22 juni 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...