Gnocchi med sidfläsk och salvia

Gnocchi med sidfläsk och salvia
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Gnocchi med sidfläsk och salvia

43

3 steg att laga

12 ingredienser

20 m

Supersnabb vardagsmiddag med gnocchi, sidfläsk, rostade tomater och parmesan.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g gnocchi

Bakade småtomater

  • 400 g romanticatomater
  • 1 knippe timjan
  • olivolja
  • salt

Sidfläsk, broccoli och salvia

  • 400 g rökt sidfläsk
  • 2 broccoli
  • 1 knippe salvia
  • salt
  • olivolja, till stekning

Garnering

  • citron, skalet
  • parmesanost, nyriven

Gör så här

  1. Lägg hela tomater på en plåt, gärna med kvisten kvar. Fördela över timjanen. Salta och rippla över olivolja. Baka i ugnen på 150 grader i ca 10-15 minuter.
  2. Tärna sidfläsket. Och dela broccolin i mindre bitar. Plocka salvian. Stek sidfläsket ordentligt i pannan. Tillsätt olivolja och broccolin. Avsluta med salvian i slutet. Smaka av med salt.
  3. Koka gnocchin enligt förpackningen och blanda upp med sidfläsket och broccolin innan servering.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer