Gnocchi med palsternacka och morot

Markiz Talhaoui

Gnocchi med palsternacka och morot

11 ingredienser

30 min

Hemgjord gnocchi med morot och palsternacka blir en riktigt god middag tillsammans med stekt salsicciakorv och parmesanost.

Ingredienser

portioner

Gnocchi

  • 500 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 2 ägg
  • 1 dl parmesanost, riven
  • 2-3 dl vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar

Servering

  • 2-3 salsicciakorvar, i bitar
  • 100 g smör
  • 10-12 färska salviablad
  • parmesanost, riven

Gör så här

Gnocchi

  1. Skala och dela morötter samt palsternacka. Koka eller ånga bitarna mjuka.
  2. Mixa bitarna till en helt slät puré.
  3. Blanda purén med ägg, parmesanost och lite mjöl.
  4. Arbeta snabbt ihop till en deg och tillsätt mer mjöl om den är kladdig. Överarbeta inte degen för då blir gnocchin kompakt istället för fluffig.
  5. Rulla degen till längder, skär upp längderna i bitar och forma dem till gnocchi.
  6. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp till ytan. Lyft upp och låt rinna av.

Servering

  1. Stek salsicciakorven tills den har fått färg.
  2. Bryn smöret tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
  3. Tillsätt salvia i smöret och låt bladen bli krispiga.
  4. Vänd ner gnocchin i det brynta smöret.
  5. Servera salsicciakorv och parmesanost till.