Gnocchi al pomodoro med svartpeppar och grönkål

POPULÄRT
Gnocchi al pomodoro med svartpeppar och grönkål
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Gnocchi al pomodoro med svartpeppar och grönkål

12 ingredienser

40 min

En middag med smak av Italien där såväl cacio e pepe som pasta ragusa gett inspiration. Resultatet blir en perfekt balans mellan sötma, syra och hetta!

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 500 g gnocchi
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 0,5-1 msk svartpeppar, krossad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater (à 400 g)
  • 1 aubergine
  • ca 300 g grönkål
  • ca 2 tsk vinäger
  • 2 kvistar rosmarin
  • 20 g parmesanost (eller annan vällagrad ost)
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Skala och krossa vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Stöt svartpepparn grovt i en mortel.
  2. Värm olivolja i en stekpanna. Tillsätt vitlök, chili och svartpeppar. Låt fräsa någon minut under omrörning.
  3. Häll i tomater och låt småkoka 10 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Skär auberginen i tärningar. Sprid ut på en plåt. Vänd runt med olja och salt. Rosta i ugnen 10 minuter.
  6. Plocka bladen från grönkålsstjälkarna. Strimla stjälkarna fint. Lägg allt i en skål och massera med olja, finriven vitlök och salt.
  7. Sprid ut grönkålen på plåten med aubergine och rosta ytterligare ca 5 minuter i ugnen.
  8. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Lägg i gnocchin och låt koka 2 minuter. Häll av.
  9. Stek gnocchin i lite rapsolja i en stekpanna så att den får lite yta.
  10. Tillsätt finhackad rosmarin i tomatsåsen och smaka av med vinägern.
  11. Blanda tomatsåsen med den stekta gnocchin.
  12. Lägg upp och toppa med grönkål, aubergine och nyriven parmesan.