Glutenfritt knäckebröd med insekter

Glutenfritt knäckebröd med insekter
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Glutenfritt knäckebröd med insekter

8 ingredienser

Johan Sörbergs recept på ett läckert fröknäcke med extra protein från insekter.

Ingredienser

portioner plåt
  • 250 g vatten, kokande
  • 120 g majsmjöl
  • 25 g mandelmjöl
  • 100 g linfrön
  • 50-100 g insekter (eller efter smak)
  • 100 g sesamfrön
  • 50 g olivolja
  • 15 g salt

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Låt stå i 10 minuter.
  2. Häll ut på en plåt med bakpapper, lägg ett papper ovanpå och kavla tunt.
  3. Grädda i ca 50-60 minuter, 150 grader. Bryt sedan i önskade bitar. (Vill du hellre skära knäcket, ta ut plåten efter 10 minuter och gör det då).