Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl

4 röster
1 h 15 m

Baka ett glutenfritt och saftigt bananbröd som extra lyxigt mellis. Toppa med fruktspread, banan och lite chiafrön.

Visa mer
1 h 15 m

Du behöver

  • 3 bananer, mogna
  • 3 ägg
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 dl yoghurt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och mosa bananerna i en bunke. Knäck ner äggen, tillsätt yoghurt och ringla över honung. Vispa ihop.
  3. Blanda alla torra ingredienser och kryddorna och vispa sedan ner i banansmeten.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i degen. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.
I samarbete med Kökets box
16 januari 2019

Laddar fler recept...