I samarbete med Bio Today

Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl

11 röster
1 h 15 m

Baka ett glutenfritt och saftigt bananbröd som extra lyxigt mellis. Toppa med fruktspread, banan och lite chiafrön.

Eller köp en färdig ekologisk spread gjord på dadlar och chiafrön hos Edgy Foods >>

Visa mer
1 h 15 m

Du behöver

  • 3 bananer, mogna
  • 3 ägg
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 dl yoghurt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och mosa bananerna i en bunke. Knäck ner äggen, tillsätt yoghurt och ringla över honung. Vispa ihop.
  3. Blanda alla torra ingredienser och kryddorna och vispa sedan ner i banansmeten.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i degen. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.
I samarbete med Kökets box
16 januari 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...