Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl

Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl

90

4 steg att laga

10 ingredienser

1 h 15 min

Baka ett glutenfritt och saftigt bananbröd som extra lyxigt mellis. Toppa med nötsmör, banan och lite chiafrön.

Ingredienser

portioner1 limpa
  • 3 banan (mogna)
  • 3 ägg
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 dl yoghurt
  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk vaniljpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och mosa bananerna i en bunke. Knäck ner äggen, tillsätt yoghurt och ringla över honung. Vispa ihop.
  3. Blanda alla torra ingredienser och kryddorna och vispa sedan ner i banansmeten.
  4. Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i degen. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.