Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl
Glutenfritt bananbröd med mandelmjöl
10 ingredienser
1 h 15 min
Baka ett glutenfritt och saftigt bananbröd som extra lyxigt mellis. Toppa med nötsmör, banan och lite chiafrön.
Ingredienser
- 3 bananer (mogna)
- 3 ägg
- 2 msk flytande honung
- 0,5 dl yoghurt
- 5 dl mandelmjöl
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 1 tsk vaniljpulver
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och mosa bananerna i en bunke. Knäck ner äggen, tillsätt yoghurt och ringla över honung. Vispa ihop.
- Blanda alla torra ingredienser och kryddorna och vispa sedan ner i banansmeten.
- Klä en brödform med bakplåtspapper och häll i degen. Grädda i ugnen i ca 60 minuter.