Glutenfritt bananbröd

Glutenfritt bananbröd
Foto: Lennart Weibull

Glutenfritt bananbröd

Av: Rasmus Axelsson, Anna Axelsson

Från: Nyhetsmorgon

11 ingredienser

1 h 15 m

I australiska recept används ofta grekisk yoghurt som bas när man bakar sött bröd. Det här receptet är från början en citronkaka som vi gjort om; vi behöll citronen och la till mosad banan och bytte ut bovetemjölet mot kokosmjöl. Citron och kokos är en bra kombination. /Anna och Rasmus

Recept ur boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson.

Ingredienser

portioner limpa
  • 3 ägg
  • 420 g naturell yoghurt 10 %
  • 1,25 dl olivolja
  • 130 g strösocker
  • 0,5 vaniljstång, fröna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 4 bananer
  • 120 g kokosmjöl
  • 180 g mandelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Blanda ägg, yoghurt, olivolja, socker, vaniljfrön och citronskal i en bunke.
  2. Mosa 3 bananer och blanda med kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön, blanda väl.
  3. Smörj en limpform och häll i smeten. Dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka mitt i ugnen cirka 55 minuter. Testa med en sticka i mitten av kakan så att den är färdigbakad innan du tar ut den.