Glutenfritt bananbröd

Glutenfritt bananbröd
Foto: Lennart Weibull

Glutenfritt bananbröd

39

3 steg att laga

11 ingredienser

1 h 15 m

I australiska recept används ofta grekisk yoghurt som bas när man bakar sött bröd. Det här receptet är från början en citronkaka som vi gjort om; vi behöll citronen och la till mosad banan och bytte ut bovetemjölet mot kokosmjöl. Citron och kokos är en bra kombination. /Anna och Rasmus

Recept ur boken "Frukost hela dagen" av Anna och Rasmus Axelsson.

Ingredienser

portioner1 limpa
  • 3 ägg
  • 420 g naturell yoghurt 10 %
  • 1,25 dl olivolja
  • 130 g strösocker
  • 0,5 vaniljstång, fröna
  • 1 citron, finrivet skal
  • 4 bananer
  • 120 g kokosmjöl
  • 180 g mandelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk chiafrön

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft. Blanda ägg, yoghurt, olivolja, socker, vaniljfrön och citronskal i en bunke.
  2. Mosa 3 bananer och blanda med kokosmjöl, mandelmjöl, bakpulver och chiafrön, blanda väl.
  3. Smörj en limpform och häll i smeten. Dela den sista bananen på längden och lägg den på smeten. Baka mitt i ugnen cirka 55 minuter. Testa med en sticka i mitten av kakan så att den är färdigbakad innan du tar ut den.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
BOB Grundrecept på ugnspannkaka

Budgettips!

Billiga och bra vardagsrätter som barnen älskar!

Läs mer