Glutenfria havrevåfflor, Jessica Frejs recept

0 röster
20 m
8 våfflor
Glutenfria havrevåfflor, Jessica Frejs recept
Foto: Jessica Frej

Jag gör mina frasiga glutenfria våfflor på havremjöl och maizenamjöl. Vill du att de ska hålla sig frasiga så lägg de på ett ugnsgaller till servering. /Jessica

Visa mer
20 m
8 våfflor
8 portioner

Du behöver

  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl maizena majsstärkelse
  • 2 dl havremjöl (märkt glutenfritt)
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Jag brukar använda stavmixer för att undvika klumpar. Låt stå i 5 minuter.
  2. Hetta upp ett våffeljärn.Smöra eventuellt järnet lite inför första våfflan. Grädda och njut!
25 mars 2018

Fler goda recept