• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Glutenfria havrevåfflor, Jessica Frejs recept

Glutenfria havrevåfflor, Jessica Frejs recept
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Glutenfria havrevåfflor, Jessica Frejs recept

2 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Jag gör mina frasiga glutenfria våfflor på havremjöl och maizenamjöl. Vill du att de ska hålla sig frasiga så lägg de på ett ugnsgaller till servering. /Jessica

Ingredienser

8 portioner
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 100 g smör, smält
  • 2 dl majsstärkelse
  • 2 dl havremjöl, märkt glutenfritt
  • 0,5 msk fiberhusk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • smör, till stekning

Gör så här

  1. Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet. Jag brukar använda stavmixer för att undvika klumpar. Låt stå i 5 minuter.
  2. Hetta upp ett våffeljärn.Smöra eventuellt järnet lite inför första våfflan. Grädda och njut!