• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Glutenfria frallor med mandelgrädde

Glutenfria frallor med mandelgrädde
Foto: Köket
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glutenfria frallor med mandelgrädde

4 steg att laga

10 ingredienser

1 h 45 m

Det är enkelt att ersätta mjölk och grädde mot mandelgrädde i matlagningen, men visste du att det går lika bra att baka med också? Testa redaktionens mjölkfria och glutenfria frukostfrallor!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl mandelgrädde
  • 3 dl vatten, fingervarmt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 msk honung
  • 3 dl havregryn, helt glutenfritt
  • 4,5 dl bovetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl fiberhusk
  • 2 msk chiafrön

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Häll över mandelgrädde och ljummet vatten och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt rapsolja och honung.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och blanda sedan ut med degspadet lite åt gången. Blanda till en jämn men kladdig deg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.
  3. Forma degen till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 20 minuter och sätt under tiden ugnen på 225 grader.
  4. Grädda bullarna i ugnen i 25 minuter.