• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Glutenfria amerikanska pannkakor

BOB Glutenfria amerikanska pannkakor
Foto: köket.se
Bob - logo
Bob - logo

Glutenfria amerikanska pannkakor

3 steg att laga

12 ingredienser

45 m

Glutenfria amerikanska pannkakor på majsmjöl och rismjöl. Lika enkelt att göra, fluffigt och riktigt gott! 

läs mer
Bob Bara bär sylt

Prova nyheten
BOB BARA BÄR & Frukt
-helt fri från tillsatt socker

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 dl rismjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • smör, till stekning

Servering

  • lönnsirap
  • BOB BARA BÄR & Frukt Hallon
  • 125 g hallon

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan ner det smälta smöret, mjölk och ägg. Vispa tills smeten är helt slät utan klumpar. Låt svälla 20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och grädda små fina pannkakor. Du kan behöva smöra pannan mellan pannkakorna.
  3. Servera med lönnsirap, BOB BARA BÄR &Frukt och eventuellt lite färska hallon.