I samarbete med BOB

Glutenfria amerikanska pannkakor

11 röster
45 m
12-15 st

Glutenfria amerikanska pannkakor på majsmjöl och rismjöl. Lika enkelt att göra, fluffigt och riktigt gott! 

Visa mer
45 m
12-15 st

Du behöver

  • 25 g smör
  • 1 dl rismjöl
  • 1,5 dl majsmjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • smör, till stekning

Servering

  • lönnsirap
  • BOB BARA BÄR & Frukt Hallon
  • 125 g hallon
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa sedan ner det smälta smöret, mjölk och ägg. Vispa tills smeten är helt slät utan klumpar. Låt svälla 20 minuter.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite smör och grädda små fina pannkakor. Du kan behöva smöra pannan mellan pannkakorna.
  3. Servera med lönnsirap, BOB BARA BÄR &Frukt och eventuellt lite färska hallon.
8 mars 2019

Laddar fler recept...