Blanda alla ingredienserna (utom salt, lökfrön och basilika) i en degblandare med krok på medelhastighet i 8 minuter.
Tillsätt sedan salt, lökfrön och basilika och knåda ytterligare 2 minuter. Knådar du för hand blir tiden 12 + 4 minuter. Degen skall vara rätt lös men släppa från sidorna i bunken.
Olja degen lätt och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek (ca 2 timmar) eller lägg degen i en oljad burk med lock och låt jäsa i kylen över natten.
Innan avbakning river (delar) du degen i fyra delar som du rullar till tajta bullar. Låt dem sedan jäsa ytterligare 30 minuter. Deg som fått jäsa i kylskåpet tas ut en timme innan du gör bollar av den.
Vid avbakning plattar och sträcker (inte knådar) du ut degen till 16 cm rundlar. Använd ganska mycket mjöl så degen inte kladdar. Glutenfri deg är inte lika seg som deg på vanligt mjöl, platta därför gärna ut degen på ett bakplåtspapper direkt så är den lättare att transportera.
Baka av pizzorna i mycket het ugn på en förvärmd plåt, pizzasten eller ugnsstål tills de fått vacker färg och gärna lite svarta kanter.
Taboulib
Skär tomater och rödlök i små kuber och blanda med persilja, mynta och blomkål. Smaksätt med citronjuice, olivolja och salt. Låt stå 20 minuter innan du toppar pizzorna.