Glutenfri semmelwrap

POPULÄRT
Glutenfri semmelwrap
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Glutenfri semmelwrap

14 ingredienser

2 h 30 m

”Semmelwrapen var kanske startskottet till hela hybridsemmeltrenden. Och man förstår varför, det blir helt enkelt löjligt gott.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner sats
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 3 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 msk fiberhusk
  • 2 tsk xantangummi
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 förp jäst
  • 4 dl mjölk

Till servering

  • mandelmassa
  • grädde, vispad
  • florsocker

Gör så här

  1. Blanda socker, kardemumma, rismjöl, majsmjöl och potatismjöl. Blanda i smör och låt det finfördelas.
  2. Addera fiberhusk, xantangummi och salt och låt det blandas väl.
  3. Smula ner jäst.
  4. Häll på mjölk och blanda direkt ihop till en smet/deg. Använd gärna degblandare med K-spade eller elvisp.
  5. Blanda degen i minst 5 minuter så det verkligen blandas väl.
  6. Låt degen jäsa i 2 timmar. (Degen håller sig bra fler dagar i kylen om man täcker över den med plast, så man kan baka några åt gången).
  7. Dela degen i bitar och kavla ut dem mellan två bakplåtspapper till runda wraps. Strö eventuellt lite potatismjöl på övre halvan så den inte fastnar i pappret.
  8. Grädda på bakplåtspappret som låg underst i ca 10 minuter på 225 grader.
  9. Låt svalna under en ren kökshandduk och fyll sedan med riven mandelmassa, vispgrädde och florsocker precis innan servering.