Glutenfri pekannötspaj

28 röster
1 h
8
Glutenfri pekannötspaj
1 h
8
8 portioner

Du behöver

Botten

  • 5 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosolja
  • 0,5 krm havssalt
  • 1 ägg

Fyllning

  • 2,5 dl lönnsirap
  • 1 dl kokossocker
  • 3 ägg
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 0,5 krm havssalt
  • 2 msk smör
  • 3 dl pekannötter
  • 0,5 dl pistagenötter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Häll mjöl, salt samt olja och ägg i en bakmaskin och blanda tills det formas till en boll.
  3. Tryck ut blandningen i bottnen av en pajform med avtagbar kant. Ställ in i kylen.
  4. Häll under tiden lönnsirap i en kastrull och låt koka upp i cirka 10 minuter på medelhög värme tills den når 100 grader. Häll under tiden socker och smör i en skål.
  5. Häll den heta lönnsirapen omedelbart över till skålen. Låt vila någon minut innan ihopblandning. Tillsätt ägg, vanilj och salt och blanda ihop.
  6. Häll blandningen i den förberedda pajformen och täck med pekannötter.
  7. Ställ i ugnen och grädda i cirka 15 minuter minuter. Sänk sedan temperaturen till 175 grader och grädda ytterligare 15 minuter.
  8. Ta ut och låt svalna innan servering. Garnera med finhackade pistagenötter.
11 januari 2016