Glöggtiramisu

Glöggtiramisu
Foto: Susanna Blåvarg
Malin Landqvist - porträtt
Malin Landqvist - porträtt

Glöggtiramisu

9 ingredienser

En i grunden klassisk tiramisu som istället för amaretto eller annan likör får mycket trevligt sällskap av glögg.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 krm vaniljpulver
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 citron, rivet skal (ekologisk)
  • 8 savoiardikex
  • 1 dl glögg, röd eller vit vinglögg
  • 1 dl kaffe, starkt kallt kaffe, gärna espresso
  • kakao

Gör så här

  1. Dela äggen i gula och vita. Vispa äggvitorna till riktigt hårt skum. Vispa äggulor luftiga med florsocker och vaniljpulver i ett par minuter. Tillsätt mascarpone och citronskal och vispa ihop till en
  2. jämn smet. Vänd försiktigt ner äggvitan.
  3. Doppa kexen i glögg blandat med kaffe. Varva doppade kex och smet i små glas eller i en stor form. Avsluta med smet. Ställ kallt i minst 1 timme men gärna över natten.
  4. Pudra över rikligt med kakao före servering.