Glöggkokta revbensspjäll

Glöggkokta revbensspjäll
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glöggkokta revbensspjäll

10 ingredienser

Att koka spjällen i förväg förenklar arbetet på själva julafton. Kokar du spjällen i glögg smakar de extra julaktigt. Receptet är beräknat för 8 personer på julbordet eller 4 som ensamrätt.

Ingredienser

portioner
  • ca 2 kg revbensspjäll med ben, sågade på mitten
  • 3 dl glögg
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • 3 dl vatten
  • 1 bit ingefära, 50 g
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Tillbehör:

  • potatis, kokt
  • äppelmos

Gör så här

  1. Koka upp glögg, soja, vatten och skalad och skivad ingefära samt vitlök. Lägg ner köttet. Koka upp och skumma. Koka 1 1/4-1 1/2 timme under lock tills spjällen känns möra och köttet börjar lossna från benen.
  2. Sila av skyn och låt den kallna. Ta bort fettet och häll tillbaks den på spjällen. Värm inför serveringen. Krydda med svartpeppar och salt.