Glögg di Rabarbaro

Glögg di Rabarbaro ny
mathin lundgren
mathin lundgren

Glögg di Rabarbaro

6 ingredienser

God juldrink med smak av rabarbergin, kardemumma, lönnsirap/ granatäpplesirap och varm tranbärsjuice.

Ingredienser

  • 4 cl gin, med smak av rabarber.
  • 2 cl vermouth, röd
  • 1,5 cl lönnsirap, el granatäpplesirap
  • 10 cl tranbärsjuice, varm
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • salt

Gör så här

  1. Lägg i kardemummakärnorna i en gryta tillsammans med tranbärsjuicen och värm försiktigt.
  2. Mät under tiden upp Rabarber-gin, vermouth och lönnsirap i en liten kanna.
  3. Sila av kardemumman och tillsätt den varma juicen till de övriga ingredienserna.
  4. Häll upp i glas. Servera och njut.