Glass med varm chokladsås

Glass med varm chokladsås ny 2024
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Glass med varm chokladsås

5 ingredienser

Mörk chokladsås, fortfarande ljummen, möter vaniljsmaken i en kall glass - en oslagbar kombination! Det här är världens enklaste recept på chokladsås – och faktiskt det som de flesta riktigt fina krogar använder sig av. Extra gott blir det med färska jordgubbar till.

Ingredienser

portioner
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 0,5 l vaniljglass

Till servering

  • färska bär

Gör så här

  1. Blanda kakao, socker och vatten till såsen och låt det koka upp. Sjud sedan på svag värme i fem minuter. Rör då och då. När såsen är klar ska den vara svart och blank.
  2. Lägg vaniljglass i coupeglas och häll såsen varm över. Dekorera med färska bär och rån.