• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Glass med hasselnötsnougat
, serveras med hallon

Glass med hasselnötsnougat
, serveras med hallon
Foto: TV4

Glass med hasselnötsnougat
, serveras med hallon

6 steg att laga

4 ingredienser

30m

Enkelt recept på söt glass med kondenserad mjölk och hasselnötsnougat, serveras med syrliga hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 förp kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 200 g Geishachoklad

Servering

  • hallon

Gör så här

  1. Vispa grädden fluffig.
  2. Rör ned den kondenserade mjölken försiktigt i grädden.
  3. Finhacka Geishachokladen, och blanda samma med grädden.
  4. Häll upp i valfri form och täck med plastfolie, eller aluminiumfolie.
  5. Placera sedan i frys för kylning i ca 4-6 timmar.
  6. Serveras med valfria bär.