Glasrabarber med kardemummakaka

Glasrabarber med kardemummakaka
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Glasrabarber med kardemummakaka

14 ingredienser

30 m

Vad sägs om en somrig dessert bestående av glasrabarber med lime, vaniljgrädde och kardemummakaka efter maten? En riktigt fräsch och underbar efterrätt som gillas av hela familjen.

Ingredienser

portioner4 - 6

Glasrabarber

  • 2 rabarber
  • 1 dl syltsocker

Kardemummakaka

  • 200 g smör, mjukt
  • 200 g mandelmjöl
  • 200 g strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelspån
  • 1 msk strösocker

Vaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 1 limefrukt

Gör så här

Glasrabarber

  1. Skala och skär ner rabarbern och koka dem ca 4-5 minuter med sockret.
  2. Ställ dem sedan åt sidan

Kardemummakaka

  1. Vispa ihop smör, mandelmjöl, socker och kardemumma fluffigt.
  2. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Häll smeten i en form med löstagbara kanter.
  4. Toppa med mandel och lite extra socker.
  5. Grädda kakan på 175 grader i ca 20 minuter.

Vaniljgrädde

  1. Vispa grädden och ställ åt sidan.
  2. Vispa florsocker med vaniljstång och äggulor fluffigt.
  3. Vänd ner grädden och finrivet limeskal i äggsmeten.

Servering

  1. Servera kardemummakakan med glasrabarberna och vaniljgrädden.