Glasrabarber med kardemummakaka

49 röster
30 m
4-6

Vad sägs om en somrig dessert bestående av glasrabarber med lime, vaniljgrädde och kardemummakaka efter maten? En riktigt fräsch och underbar efterrätt som gillas av hela familjen.

30 m
4-6

Du behöver

Glasrabarber

  • 2 rabarber
  • 1 dl syltsocker

Kardemummakaka

  • 200 g smör, mjukt
  • 200 g mandelmjöl
  • 200 g strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelspån
  • 1 msk strösocker

Vaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 1 limefrukt

Gör så här

  1. Glasrabarber
    Skala och skär ner rabarbern och koka dem ca 4-5 minuter med sockret.
  2. Ställ dem sedan åt sidan
  3. Kardemummakaka
    Vispa ihop smör, mandelmjöl, socker och kardemumma fluffigt.
  4. Tillsätt ett ägg i taget.
  5. Häll smeten i en form med löstagbara kanter.
  6. Toppa med mandel och lite extra socker.
  7. Grädda kakan på 175 grader i ca 20 minuter.
  8. Vaniljgrädde
    Vispa grädden och ställ åt sidan.
  9. Vispa florsocker med vaniljstång och äggulor fluffigt.
  10. Vänd ner grädden och finrivet limeskal i äggsmeten.
  11. Servering
    Servera kardemummakakan med glasrabarberna och vaniljgrädden.
18 april 2020