Glasrabarber med kardemummakaka

Glasrabarber med kardemummakaka
Foto: Tv4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Glasrabarber med kardemummakaka

14 ingredienser

30 m

Vad sägs om en somrig dessert bestående av glasrabarber med lime, vaniljgrädde och kardemummakaka efter maten? En riktigt fräsch och underbar efterrätt som gillas av hela familjen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
4 - 6 portioner

Glasrabarber

  • 2 rabarber
  • 1 dl syltsocker

Kardemummakaka

  • 200 g smör, mjukt
  • 200 g mandelmjöl
  • 200 g strösocker
  • 1 msk malen kardemumma
  • 2 ägg
  • 1 dl mandelspån
  • 1 msk strösocker

Vaniljgrädde

  • 3 dl grädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 1 limefrukt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Glasrabarber

  1. Skala och skär ner rabarbern och koka dem ca 4-5 minuter med sockret.
  2. Ställ dem sedan åt sidan

Kardemummakaka

  1. Vispa ihop smör, mandelmjöl, socker och kardemumma fluffigt.
  2. Tillsätt ett ägg i taget.
  3. Häll smeten i en form med löstagbara kanter.
  4. Toppa med mandel och lite extra socker.
  5. Grädda kakan på 175 grader i ca 20 minuter.

Vaniljgrädde

  1. Vispa grädden och ställ åt sidan.
  2. Vispa florsocker med vaniljstång och äggulor fluffigt.
  3. Vänd ner grädden och finrivet limeskal i äggsmeten.

Servering

  1. Servera kardemummakakan med glasrabarberna och vaniljgrädden.