Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Glasmästarsill
Foto: TV4
Glasmästarsill
0
Spara
Av:
Köket.se
11
ingredienser
En klassiker för jul- påsk- och midsommarbuffén.
Brunch
Buffémat
Midsommarmat
Ingredienser
2 hela salta sillar
1 skiva pepparrot
Ättikslagen:
0,5 dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
1,5 dl vatten
1 gul lök, i skivor
0,5 purjolök, i skivor
1 lagerblad
1 morot, i skivor
1 msk kryddpepparkorn, lätt krossade
1 tsk gula senapsfrön
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Rensa sillen och klipp bort fenorna, men låt ryggbenen vara kvar. Skär fisken i 2 centimeter breda bitar. Blötlägg den i vatten över natten.
Koka upp ättikslagen och låt den kallna.
Låt sillen rinna av ordentligt och lägg den sedan i den kalla lagen med pepparroten. Låt sillen dra ett par dagar.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut