Fullmatad macka med portabellosvamp och färskost

Fullmatad macka med portabellosvamp och färskost
Frida Lund porträtt
Frida Lund porträtt

Fullmatad macka med portabellosvamp och färskost

10 ingredienser

20 m

En matig macka med portabellosvamp, färskoströra och krispig sallad är perfekt både som lunch och som picknickmat!

Ingredienser

portioner baguette
  • 280 g portabellosvamp
  • 1 rödlök, liten
  • 1 förp färskost (200 g)
  • 1 citron, zest och saft
  • 1 kruka dill, finhackad
  • salt
  • peppar
  • 1 baguette
  • 1 salladshuvud
  • 1 knippe rädisa, slantade

Gör så här

  1. Skär svampen och stek på hög värme i torr panna tills vätskan försvunnit. Addera en klick smör och stek en stund till.
  2. Mandolina en rödlök och låt steka med sista minuten.
  3. Blanda färskost med citronzest, saft och dill. Avsluta med salt och peppar.
  4. Montera baguetten med färskost, sallad, svamp och lökblandning samt rädisor.