Glaserade gulbetor med pistagenötter

Glacerade gulbetor med pistagenötter
Foto: TV4
Benjamin IngrossoTea Malmegård 2016
Benjamin IngrossoTea Malmegård 2016

Glaserade gulbetor med pistagenötter

2

7 ingredienser

20 m

Varma gulbetor med pistagenötter blir en perfekt vegetarisk förrätt eller tillbehör på buffén.

Ingredienser

portioner
  • 1 knippe gulbeta (små, ca 10 stycken)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk smör
  • salt
  • pistagenötter, salta och rostade

Gör så här

  1. Koka upp 2 liter vatten med salt. Lägg i betorna ca 5-10 minuter. De ska inte vara mjuka!
  2. Skala betorna och klyfta dem om de är stora.
  3. Värm i stekpanna med olivolja. Häll på honungen och vinägern och låt koka ihop. Avsluta med smöret och smaka upp med salt.
  4. Häll upp i en skål och toppa med saltrostade pistagenötter.